Međunarodna konferencija o ženama u filmskoj industriji

13.2.2019

Snježana Tribuson, Ankica Jurić Tilić, Lana Barić

Snježana Tribuson, Ankica Jurić Tilić, Lana Barić

Konferenciju organizira Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a cilj je potaknuti razgovor o ulozi i položaju žena u filmskoj industriji. Konferencija, koja se održava 21. i 22. veljače u Zagrebu, će obuhvatiti brojne teme poput vidljivosti filmskih stvarateljica, njihove zastupljenosti, ravnopravnosti, sadržaje vezane uz autorska prava, osobitosti u radu i mnoge druge objedinjene zajedničkim nazivnikom filmskog stvaralaštva žena, a okupit će eminentna imena hrvatskog i europskog filma.
Konferencija se prvog dana, u četvrtak 21. veljače, održava u Muzeju Mimara na Rooseveltovom trgu 5, a drugog dana, u petak 23. veljače, program se ‘seli’ u prostorije Društva hrvatskih filmskih redatelja na adresi Boškovićeva 23. Na programu oba dana su paneli, radionice, izlaganja i projekcije filmova.

Neke od sudionica su hrvatske glumice Ksenija Marinković i Lana Barić, producentice Ankica Jurić Tilić i Tamara Babun, voditeljica Deska Kreativne Europe – Ured MEDIA, Hrvatska Martina Petrović, redateljica Snježana Tribuson, srpske glumice Neda Arnerić i Mirjana Karanović, predstavnica Švedske u Eurimagesu Kristina Börjeson, rumunjska producentica Oana Bianca i mnoge druge filmašice.

Popis svih sudionica nalazi se na ovoj poveznici, a detaljan raspored programa Konferencije na ovoj. Zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje do 19. veljače ovdje.

Službeni jezici Konferencije su hrvatski i engleski uz osiguran simultani prijevod.